Antigravity® Just Kids

Vadba AntiGravity Just Kids spodbuja pravo bistvo otroka. Otrok, ki raste in se spreminja, si želi skakati, plezati, gugati in vrteti. Ta želja po gibanju je zelo prijetna za otroke, saj pogoste vestibularne (ravnotežne) in proprioceptivne izkušnje pomagajo otrokom razviti osnove za številne postularne, očesne in prostorske spretnosti.

Vadba AntiGravity Just Kids nudi te aktivnosti, vadi spretnosti in ponuja občutek letenja. Poze so bile narejene posebej za otroke, ki tako ugotovijo, da je vadba zabavna. Poleg tega jim treniranje telesa in uma pomaga odrasti v zdravo, močno, odprto in uravnoteženo osebo. Viseča vadba privzgoji pogum in samozavest ter jim da občutek ponosa, sreče in hvaležnosti ob koncu vsake ure. 
Vadba AntiGravity Just Kids je namenjen otrokom od 5. do 10. leta starosti. Dolžina vadbene ure je od 50 minut. Priporočamo 3-mesečnii tečaj, ne pa le udeležbo na posameznih urah. Strokovnjaki za izobraževanje otrok namreč priporočajo doslednost pri dejavnostih, saj to omogoča otrokom, da pridobijo občutek skupnosti in se navadijo na gradivo; z drugimi besedami ponavljanje, ponavljanje, ponavljanje. 25 let raziskav Centra za glasbo in gibanje v Princetonu, New Jerseyu, in 15 let Casanovinih izkušenj potrjujejo dejstvo, da otroci dosežejo mejnike med 5 in 6 tednom. Otroci postanejo odgovorni in prikažejo igrivo samozavestno raziskovanje med 7 in 10 tednom, takrat kot tudi dosežejo mejnike družabnega vedenja; to je hkrati blagoslov in izziv. Te mejnike so opazovali 4 leta v učnem načrtu  AntiGravity Just Kids, ko so izvajali pilotske tečaje v Imagination Place. Neverjetno, kako so se ti mejniki vedno znova pokazali. 

Vsaka ura gradi na osvojenem znanju prejšnje ure in tako spodbuja gibljivost, krepi moč jedra in vezi z družbo ter jih hkrati uči o moči mirovanja in koncentracije. Ta koncentracija, vaja zavedanja, in uporaba domišljije pomagata k samonadzorovanju čustev. Naš cilj se je posvetiti celotnemu otroku z učnim načrtom, ki jim pomaga osvojiti veščine zdravega življenja. Te zelo primarne potrebe se uresničujejo v varnem, zabavnem, ustvarjalnem okolju, ki doda element letenja, ki začara in navduši vsakega otroka. Vadba AntiGravity Just Kids temelji na tematskem gradivu, ki pritegne vašega otroka, ko uživa v čudovitem občutku letenja: se guga, išče ravnotežje, obrača in visi obrnjen na glavo.

Najpomembnejši del te izkušnje je naučiti otroke zavedanja in razumevanja svojega telesa ter pomembnosti zdravja in vadbe. Otroci pravijo, da je najboljši del vadbe AntiGravity VSE! Telovadnica je varen kraj z otroke za raziskovanje in premagovanje njihovih fizičnih in umskih meja. Vadba  AntiGravity Just Kids je primeren za vse stopnje znanja. 

RAZLIKE V STAROSTI
Otroci bodo odkrili, kako zabavna je lahko vadba, ko bodo premagovali strahove in krepili samozavest. Opazili boste napredek v otrokovi pozornosti, gibljivosti in moči. Vsaka ura nadaljuje osvojeno v prejšnjih in tako spodbuja nežno raztezanje preko lahkotnosti in igre. Licencirani inštruktorji bodo vodili vašega otroka do sproščenosti v umu, telesu in srcu.

JADRALCI: 5-6 letniki
Ta tečaj vodijo licencirani inštruktorji, ki so se specializirali za vodenje tečaja z otroki. Tečaj Jadralci uporablja tematsko gradivo, ki pritegne vašega otroka, ko se guga, razteza, vrti, išče ravnotežje, krepi mišice jedra in odpira domišljijo. Odkrijte zabavno vadbo, pri kateri otroci razvijajo pogum in samozavest.

LETALCI: 7-10 letniki
Naj njihov duh poleti. Tečaj Letalcev ponuja zahtevnejše poze in zabavne trike, s katerimi pritegne odraščajočega otroka. Licenciran AntiGravity inštruktor bo popeljal vašega otroka skozi sekvence, kjer se bo gugal, raztezal, vrtel, iskal ravnotežje, krepil mišice jedra in širil domišljijo. Odkril bo občutek samostojnosti, ko bo razvijal samozavest. Rezultat je srečnejši, uravnoteženi otrok. 

 

ŠTEVILNE KORISTI VADBE ANTIGRAVITY® KIDS

VEZ med otrokom in skupnostjo

Naša družba je potrošniška tako v resničnem kot v virtualnem svetu. Da se ne bi otroci neprestano zadrževali le pred zasloni, potrebujemo izkušnje, ki socializirajo tako družino kot družbo.

 

GRADNJA samozavesti in krepitev jedra

Živimo v družbi, ki jo pogosto preveva strah. Starši in mediji nas vsakodnevno ustrahujejo. Pazi! Padel boš! Ne delaj tega! Gradnja jedra telesa bo ojačala in okrepila otroke ter jim dala samozavest, da se soočijo z izzivi življenja. Svoboda letenja in dosežki novih podvigov, ki jih bodo izkusili med AntiGravity® Kids, bo odprla nova vrata otrokom vseh starosti.

 

RAVNOTEŽJE: Homeostaza uma in telesa

Homeostaza je ravnotežje med simpatičnim živčevjem (borba ali let) in parasimpatičnim živčevjem (počitek ali reakcija). Simulacija in vaja tega ravnotežja z vadečimi bo imela izreden vpliv na njihovo vsakdanje življenje in jim bo pomagala ustvariti samozavestno, mirno generacijo otrok.

 

ZAUPANJE vase, svojim preteklim izkušnjam (fizično ozadje), sedanjosti (fizično in umsko zavedanje), prihodnosti (gibanje naprej)

Otroci so rojeni z neločljivo povezanimi karakternimi lastnostmi in nagnjenji. Veliko se jih naučimo, na ostale pa vpliva okolje. Z obračanjem telesa spremenimo naša stališča in vplivamo na življenje in okolico. AntiGravity® Kids pomaga otroku, da zaupa svojim občutkom, s tem ko posluša svoje telo in se osredotoča um. Upirajoč se težnosti, premaknemo svojo perspektivo, ko se igramo, letimo, gugamo in vrtimo.

 

IZBOLJŠANJE vestibularnega sistema (ravnotežje), propriocepcije (ravnotežja v gibanju)

Vestibularni sistem (še posebej notranje uho ali bolj splošno občutek ravnotežja) se neprestano prilagaja, ko otrok odrašča in se spreminja. Ko premikamo svoje telo svobodno v vse smeri odprtega prostora, razvijamo našo proprioceptično zavedanje in postajamo bolj spretni. Vrtenje v otroštvu razvija naš vestibularni sistem in tako smo manj dovzetni za omotico, ko se staramo.

 

GIBLJIVOST telesa in uma

Otroci so središče sveta za svoje starše in, kot vsi vemo, tudi svojega sveta. Vaje AntiGravity® Kids so v skladu z našim vedno spreminjajočim se svetom. Izzivajo perspektivo toka tako v telesu kot umu, odpirajo prostore med kostmi in podaljšujejo mišice ter podpirajo vezi. To otroku omogoča, da se psihično in čustveno razteza, svobodno ustvarja in je odprt za nove ideje. Svoboda, ki jo izkusijo z odpiranjem prostora tako v telesu kot umu, jim omogoča, da vsrkajo več znanja, ko se učijo in odraščajo.

 

POVEČANA MOČ MOŽGANOV: Učenje zdravih navad za zdrav življenjski slog

V naši družbi je vse bolj cenjen le končni produkt. Učenje zdravih navad za zdrav življenjski slog se osredotoča na koncepte kot so proces proti produktu. Poravnava telesa in uma, vaja zavedanja in ravnotežja, ki se dnevno spreminja, tudi od sedaj na potem, uči psihično in fizično bitje, kako z lahkoto prehajati in se soočati s spremembami. Ko razumemo, da je sprememba zdrav del življenja in da je proces premikanja od enega trenutka na naslednjega bolj avanturistično kot pa strašno, postane proces bolj zabaven. Soočanje z izzivi našega sveta in neprestanimi premiki, zavedanje in uživanje v vsakem trenutku pomagajo otroku postati sočutno bitje, ki lahko samozavestno prevzame vodilno vlogo v vsakem trenutku njegovega življenja.

Avtor:Nina Petaros
 • Fitnes

  Vadba v fitnesu je primerna za vsakogar, za moške in ženske, začetnike, rekreativce, vrhunske športnike, za profesionalne bodybuilderje, za osebe po operacijah z rehabilitacijskim programom in za osebe z različnimi zdravstvenimi težavami. Zgornjih starostnih mej v fitnesu ni.

 • Skupinska vadba

  Naj leta ne bodo ovira za nikogar, zavedajte se, da je življenje s športom lepše! Programi so namenjeni za celotno populacijo, od najmlajših do starejših, za moške in ženske, za tiste ki so že fit kot tudi za tiste, ki to želijo postati. Priporočam vam, da se pred prvim obiskom posvetujete z vaditeljem aerobike, ki vam bo razložil pomen posameznih programov in tako boste na osnovi vaših želja in vadbenih ciljev našli ustrezno vadbo za vas.

 • ANTIGRAVITY

  Antigravity je ples svobode gibanja in sile težnosti, je revolucionarna vadba, ki jo je skrbno razvijal Christopher Harrison – ustanovitelj Antigravity. Christopher pravi: „Če lahko vi začasno izklopite zdrav razum, vam jaz zagotavljam, da lahko izboljšate zdravje, postanete srečnejši in osebno zrastete v le eni učni uri.“ Točno to je antigravity, dobesedno vas povzdigne, zapelje, popelje, odnese in nato prizemlji v pristanku na trdnih tleh.

 • Thor dvorana

  Basic Thor sistem vas bo v nekem časovnem okviru popeljal skozi učenje gibov, ki se jih boste med treningi naučili pravilno izvajati. Povdarek je na kvaliteti gibov in periodizaciji. Basic Thor je lahko vaša odskočna deska za nadaljnje športno udejstvovanje pri ostalih programih, lahko pa je to tudi sistem, ki vas bo okupiral za daljši čas.