FITNES JOGA

O koristnosti in učinkih joge je veliko napisanega. Vsako leto izhajajo nove znanstvene raziskave v potrditev koristi, ki jih ta metoda ima na človeka kot celoto. Naštejemo naj le nekaj pomembnejših: povečana gibčnost in moč, boljše dihanje, preprečitev bolečin, umska umirjenost, zmanjševanje stresa, zavedanje telesa, pravilna razporeditev telesne teže, razstrupljanje, …

Fitnes Joga je dinamično (Vinyasa) zaporedje jogijskih položajev za močno telo, miren um in pogumno srce.

Poudarek je na krepitvi telesa in hitri menjavi asan, jogijskih položajev, z namenom povečanja gibljivosti in vzdržljivosti telesa. Fokus je na koordinaciji diha in giba. Med vadbo se izvaja pranayama imenovana Ujjayi dihanje, dihalna tehnika, ki še dodatno segreje in razstrupi telo. Religija in spiritualnost sta poljubni in neobvezni.

Fitnes Joga je namenjena krepitvi telesa, povečanju gibljivosti in vzdržljivosti. Je dober način za sproščanje napetosti, odpravlja stres, pomaga pri koncentraciji in vzpostavlja notranje ravnovesje.
Pri vadbi Fitnes Joga je poudarek na hitrejšemu gibanju, zato z njo krepimo srce in dihalni sistem. Pripomore k hitrejšemu izgorevanju maščob in razstrupljanju telesa.

Avtor:Nina Petaros
 • Fitnes

  Vadba v fitnesu je primerna za vsakogar, za moške in ženske, začetnike, rekreativce, vrhunske športnike, za profesionalne bodybuilderje, za osebe po operacijah z rehabilitacijskim programom in za osebe z različnimi zdravstvenimi težavami. Zgornjih starostnih mej v fitnesu ni.

 • Skupinska vadba

  Naj leta ne bodo ovira za nikogar, zavedajte se, da je življenje s športom lepše! Programi so namenjeni za celotno populacijo, od najmlajših do starejših, za moške in ženske, za tiste ki so že fit kot tudi za tiste, ki to želijo postati. Priporočam vam, da se pred prvim obiskom posvetujete z vaditeljem aerobike, ki vam bo razložil pomen posameznih programov in tako boste na osnovi vaših želja in vadbenih ciljev našli ustrezno vadbo za vas.

 • ANTIGRAVITY

  Antigravity je ples svobode gibanja in sile težnosti, je revolucionarna vadba, ki jo je skrbno razvijal Christopher Harrison – ustanovitelj Antigravity. Christopher pravi: „Če lahko vi začasno izklopite zdrav razum, vam jaz zagotavljam, da lahko izboljšate zdravje, postanete srečnejši in osebno zrastete v le eni učni uri.“ Točno to je antigravity, dobesedno vas povzdigne, zapelje, popelje, odnese in nato prizemlji v pristanku na trdnih tleh.

 • Thor dvorana

  Basic Thor sistem vas bo v nekem časovnem okviru popeljal skozi učenje gibov, ki se jih boste med treningi naučili pravilno izvajati. Povdarek je na kvaliteti gibov in periodizaciji. Basic Thor je lahko vaša odskočna deska za nadaljnje športno udejstvovanje pri ostalih programih, lahko pa je to tudi sistem, ki vas bo okupiral za daljši čas.